Stredomorský letný cestovinový šalát

Tento stredomorský letný cestovinový šalát je skutočne svieži letný šalát, ideálny pre rodinné alebo priateľské stretnutia. Každého kto má rád cestoviny, tento čerstvý šalát určite poteší. Môžeme ho podávať ako hlavné jedlo alebo k akémukoľvek mäsu.
Šalát je jednoducho lahodný a veľmi jednoduchý na prípravu.

Ingrediencie

  • 500 g cestovín s motýlikom (farfalle)
  • 100 g listov baby špenátu , umyté a vysušené
  • 300 g cherry paradajok nakrájaných na polovice alebo štvrtiny
  • 200 g uhorky , nakrájanej na štvrtiny
  • stredné červené papriky , nakrájané na plátky
  • zrelé avokádo
  • 1/2 červenej cibule , nakrájanej na tenké plátky
  • 170 g čiernych olív , vykôstkovaných, scedených a nakrájaných na plátky
  • 200 g syra feta , nakrájaného na kocky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Zálievka

  • 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice červeného vínneho octu
  • 1 lyžička horčice
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 2-3 lyžice čerstvej petržlenovej vňate , nasekanej nadrobno
  • strúčiky cesnaku, rozdrvený (nasekaný najemno)
  • 2 ČL sušeného oregana
  • 2 ČL sušenej bazalky
  • 1 lyžička (5 g) soli
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

Postup

Cestoviny uvaríme do stavu al dente v osolenej vode podľa návodu na obale. Cestoviny scedíme a prepláchneme pod studenou vodou.

Pripravte dresing na šalát. Do strednej misky pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, červený vínny ocot, horčicu, cukor, cesnak, bylinky, soľ a korenie a dobre premiešajte, aby sa spojili. Odložte, kým nebude pripravený na použitie.

Pridajte cestoviny do veľkej šalátovej misy. Pridajte špenátové listy, uhorku, červenú papriku, cherry paradajky, čierne olivy, avokádo a červenú cibuľu.

Pridajte syr feta a dresing a premiešajte, kým sa dobre nespoja. V prípade potreby pridajte viac soli a korenia.

Ihneď podávajte a zvyšky dajte do chladničky. Užite si to!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.